czwartek, 31 lipca 2014

Twarożek z marchewką

Na stronie Zielonego Nurtu w zakładce przepisy znalazłam kilka ciekawych inspiracji. Byłam ciekawa jak smakuje twarożek z marchewką? Marchewkę lubię z imbirem i tak powstał przepis na pyszną i zdrową pastę do chleba.


Twarożek z marchewką


składniki:
cienki plasterek świeżego imbiru
250 g twarogu
80 g ugotowanej marchewki (może być z rosołu)
1 łyżka czosnku niedźwiedziego BIO
35 g oleju rzepakowego Zielony Nurt
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

  1. Imbir posiekać lub wrzucić na wirujące noże Thermomixa (obr. 7)
  2. Wszystkie składniki polączyć widelcem lub za pomocą Thermomixa 15 s. / obr. 5
  3. Na koniec można napowietrzyć serek zakładając na noże motylek i ucierać masę 1 min. / obr. 3,5
Pyszny do czosnkowych bułeczek.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz