środa, 12 kwietnia 2017

awokado w dwóch wersjach

Wiosna już do nas zawitała, święta się zbliżają..
a awokado na targu można kupić w super cenie! :)
Więc czemu nie zrobić pysznej pasty? a może ktoś woli słodsze deserki ale niezbyt kaloryczne?
Przekonajcie się jak bardzo prosto i tanio można wykorzystać awokado!
PASTA NA SŁONO
Składniki na 1 porcję:
  • 1 dojrzałe awokado
  • garść orzechów brazylijskich
  • łyżka oleju z prażonych nasion sezamu (lub zwykły olej, ale akurat moja rodzina uwielbia smak tego sezamowego :)
  • 2 szczypty soli himalajskiej
  • szczypta białego pieprzu
  • szczypta czosnku granulowanego
  • świeża bazylia
  • inne zioła wg uznania 
Przygotowanie:
  1. Zmielić orzechy w blenderze (ja użyłam thermomixa)
  2. Dodać wydrążony miąższ awokado i resztę składników i wymieszać
Tak! To tak proste a przepyszne i bardzo zdrowe :) 
Zachęcam Was, żebyście dodali, to, co lubicie, róbcie wariacje i zobaczcie, co Wam najbardziej smakuje :)
Taka pasta świetnie się sprawdzi na kanapkach, lub wyjadana łyżeczką prosto z miseczki :D
a także na Wielkanoc do faszerowania jajek, co pięknie nam przyozdobi świąteczny stół! :)


A jeśli chcielibyście słodkiego deseru to zapraszam tutaj





Życzę Wam smacznego💜


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz