a awokado na targu można kupić w super cenie! :)
Więc czemu nie zrobić pysznej pasty? a może ktoś woli słodsze deserki ale niezbyt kaloryczne?
Przekonajcie się jak bardzo prosto i tanio można wykorzystać awokado!
PASTA NA SŁONO
Składniki na 1 porcję:
- 1 dojrzałe awokado
- garść orzechów brazylijskich
- łyżka oleju z prażonych nasion sezamu (lub zwykły olej, ale akurat moja rodzina uwielbia smak tego sezamowego :)
- 2 szczypty soli himalajskiej
- szczypta białego pieprzu
- szczypta czosnku granulowanego
- świeża bazylia
- inne zioła wg uznania
- Zmielić orzechy w blenderze (ja użyłam thermomixa)
- Dodać wydrążony miąższ awokado i resztę składników i wymieszać
Zachęcam Was, żebyście dodali, to, co lubicie, róbcie wariacje i zobaczcie, co Wam najbardziej smakuje :)
Taka pasta świetnie się sprawdzi na kanapkach, lub wyjadana łyżeczką prosto z miseczki :D
a także na Wielkanoc do faszerowania jajek, co pięknie nam przyozdobi świąteczny stół! :)
A jeśli chcielibyście słodkiego deseru to zapraszam tutaj
Życzę Wam smacznego💜
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz