czwartek, 8 maja 2014

Czekopudding z awokado

Co zrobić, gdy zostało nam jedno awokado a na zdrowy deser zapowiedziala się koleżanka z dziećmi? Zaskoczyć wszystkich (nawet siebie ) czekoladowym puddingiem z dodatkiem mleka ryżowego :) 


Czekopudding z awokado

składniki na 3-4 porcje:
1 dojrzałe awokado ( po obraniu ok.120 g)
2-3 łyżeczki kakao lub karobu
15 g syropu z agawy
30 g masła orzechowego własnej produkcji
100 g mleka ryżowego ( lub innego roślinnego)

Wykonanie:
  1. Wszystkie składniki oprócz mleka dokladnie zmiksować na gładką masę. 
  2. Dodać mleko i wymieszać. 
  3. Przelać do pucharków

Wykonanie z użyciem Thermomiksa:
  1. Wszystkie składniki (razem z mlekiem) umieścić w naczyniu i zmiksować 20-30 s. / obr. 8
  2. Przelać do pucharków, ozdobić prażonymi migdałami


Smacznego!

8 komentarzy:

  1. Mmm, wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda super, już kupuję awokado :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) Ja też kupuję dziś następne bo mi kolejne pomysły przychodzą... Jakaś zielona wena twórcza :)) Pozdrawiam

      Usuń
  3. Witaj
    Organizuję
    KONKURS KULINARNY- Słodki prezent na Dzień Matki

    Zapraszam zatem do udziału w konkursie !
    Konkurs będzie trwał do Dnia Matki czyli 26 maja!
    Wyniki zostaną ogłoszone do 31 maja

    http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2014/05/konkurs-sodki-prezent-na-dzien-matki.html

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki za zaproszenie do konkursu. Chętnie wezmę w nimudział. Pozdrawiam, Ela

      Usuń