Czekopudding z awokado
składniki na 3-4 porcje:
1 dojrzałe awokado ( po obraniu ok.120 g)
2-3 łyżeczki kakao lub karobu
15 g syropu z agawy
30 g masła orzechowego własnej produkcji
100 g mleka ryżowego ( lub innego roślinnego)
Wykonanie:
- Wszystkie składniki oprócz mleka dokladnie zmiksować na gładką masę.
- Dodać mleko i wymieszać.
- Przelać do pucharków
Wykonanie z użyciem Thermomiksa:
- Wszystkie składniki (razem z mlekiem) umieścić w naczyniu i zmiksować 20-30 s. / obr. 8
- Przelać do pucharków, ozdobić prażonymi migdałami
Smacznego!
Mmm, wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńSmakuje też dobrze :) Polecam
UsuńWygląda super, już kupuję awokado :)
OdpowiedzUsuń:) Ja też kupuję dziś następne bo mi kolejne pomysły przychodzą... Jakaś zielona wena twórcza :)) Pozdrawiam
Usuńprzepyszny pomysł :)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, pozdrawiam :)
UsuńWitaj
OdpowiedzUsuńOrganizuję
KONKURS KULINARNY- Słodki prezent na Dzień Matki
Zapraszam zatem do udziału w konkursie !
Konkurs będzie trwał do Dnia Matki czyli 26 maja!
Wyniki zostaną ogłoszone do 31 maja
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2014/05/konkurs-sodki-prezent-na-dzien-matki.html
Dzięki za zaproszenie do konkursu. Chętnie wezmę w nimudział. Pozdrawiam, Ela
Usuń